Bértartás:

A bértartás havi díja magában foglalja a lovak alapvető ellátását (széna, szalma, zab, kukorica, korpa, árpa), a parkoló, szociális helységek, öltöző, nyerges, konyha használatát, a kinti pálya és a körkarám igénybevételét. Tartalmazza továbbá évente négy alkalommal a féreghajtást, évente két alkalommal a lóinfluenza, egy-egy alkalommal pedig a tetanusz és a veszettség elleni oltást. Nem tartalmazza a patkolást és egyéb állatorvosi költségeket, és a lovak lovaglását, ápolását (pucolását) sem. Istállónk a következő három bértartási formára nyújt lehetőséget:

 

1.) Futóistállóban: 

 Futóistállós lovaink a többi lóval együtt élnek. Két rendszeresen almolt futóistálló és egy három részre osztott, összesen 18 hektáros legelő áll rendelkezésükre, továbbá legelőrészenként egy szárnyék.

 Kizárólag kancák és heréltek számára lehetséges tartásmód, legfeljebb 16 ló részére.

 A futóistállós lovak naponta két alkalommal, az istállóban lekötve esznek egyénileg összeállított abrakot.

 Ebben a tartásmódban a lovak kiegyensúlyozottak, jó ellenálló képességűek. A futóistálló és a legelők biztosítják a lovak mozgásigényének megfelelő teret, a szociális igények kielégítéséhez pedig a társaságot. Bár előfordulnak kisebb sérülések, melyek összerúgásból vagy harapásból erednek, ezt bőven ellensúlyozza a lovaglás közben előforduló sérülések, sántaságok, és az egyéb megbetegedések megritkulása, illetve a lovak kiegyensúlyozottsága. 

 Ideális tartsmód hobbilovasoknak, túralovasoknak, távlovasoknak, fiatal lovaknak és azoknak, akik hektikusan tudnak időt szakítani a lovaglásra. Tökéletes megoldás tovább allergiás lovak számára, hiszen a 0-24 órás legelőn tartózkodás minimalizálja a pornak és az ammóniának való kitettséget.

 

2.) Ridegtartás: 

 Két elkülönített, 1-1-hektáros legelő várja a ridegen tartott lovakat, mindkettőben viharbeállóval. 

 Egészséges, mozgásigényt biztosító, allergénmentes tartásmód lehetőségét biztosítja a két ridegkarám olyan lovak részére, amelyeket gazdájuk nem tud vagy nem akar a ménesbe engedni.

 Ridegen tartott lovaink napi két alkalommal, a karámjukban esznek.

 

3.) Boxos:

 A hagyományos boxos tartás híveit 7 db 3,5X3,5 méteres, önitatós boksz és a hozzájuk tartozó, 07-09 hektáros legelők várják. Kívánság esetén gumipadlót biztosítunk. 

 Boxos lovaink számára korlátlan karámozási lehetőséget biztosítunk.

 Boxos lovainkat napi három alkalommal abrakoljuk.

 

Túrák:

Vezetett, rendszeres túráinkat csillagtúra jelleggel indítjuk, egész évben. A résztvevő lovasok rutinos, gyakorlott lovasok, akik vagy nálunk tartják lovukat, vagy tőlünk kapják azt a túra idejére. A résztvevő lovak professzionálisan edzett, felkészített távlovak. A felszerelés és a patkolás is a terheléshez igazodik, így semmi nem zavarja meg a túra élvezetét.

A túrák álatában fél naposak (kb. 3 óra, 20-30 km), vagy egész naposak (kb. 6-8 óra, pihenővel, 45-60 km), változatos útvonalon.

Tekintettel arra, hogy a csillagtúrák könnyen unalmassá válnak, sokszor választunk az istállótól eltérő kiindulópontot vagy célpontot, és lószállítóval juttatjuk oda a lovakat. Így rendszeres túrázóink és a lovak számára is változatos terepet, tempót, látványt, élményt tudunk biztosítani.

 

Egyéb szolgáltatásaink: 

• nyitott, aládrénezett, geotextillel kevert homokkal borított, megvilágított szabadtéri lovarda, 

• fedett lovarda,

• akadálypark,

• jártatógép,

• futószárazó körkarám, 

• patamosók, 

• infralámpás melegítő a lovak részére, 

• egyéni takarmányozás, 

• oltások, féreghajtások biztosítása, 

• edzésterv-készítés, 

• sérült lovak szakszerű kezelése, ellátása, 

• lószállítók tárolása, 

• lovak patkoltatásában segítségnyújtás, 

• nyeregalátétek, lótakarók mosása.